Selecteer een pagina

Cash-management

Profit First is een cash-management methode voor ondernemers. “Mijn administratie zegt dat ik € xxx winst heb gemaakt. Heb ik dan genoeg geld beschikbaar om die ene investering te doen?” Dit is een typisch voorbeeld van een vraag die ik geregeld krijg. Mijn reactie is dan met een grote glimlach: “Jij gaat zó blij zijn met Profit First!

De boekhouding geeft je weliswaar informatie (altijd achteraf). Vervolgens heeft de ondernemer dan toch steeds weer de vraag. “Waar is die winst dan??” En als je als ondernemer dan ergens in de zomer met je accountant de jaarrekening bespreekt ben je al halverwege het nieuwe jaar! Je volgt alles wat hij zegt, jullie geven elkaar een hand, je loopt naar buiten en een paar minuten later denk je: “En dus???” Dat kan niet meer, de boekhouding moet als een geoliede machine draaien waar je actueel en direct inzage in hebt.

5 directe voordelen van het werken met Profit First

  1. Gefundeerd en snel beslissen

Een blik op je bankrekeningen en je weet precies hoe je ervoor staat. Dit is voor mij persoonlijk de grootste waarde van Profit First. Je hoeft geen berekening te maken, om te kijken hoeveel je eventueel beschikbaar hebt. Je weet precies wat je omzet minimaal moet zijn en je hoeft niet je boekhouding te raadplegen om te weten waar je staat.

  1. Toekomstgericht

Om Profit First goed te implementeren in je bedrijf moet je ook een gericht financieel plan hebben voor het komend jaar. Dat doel ga je direct toepassen in je cash management. Dus je hebt niet alleen een duidelijk doel gesteld maar ook de continue feedback waar je staat ten op zichte van je doel en waar je moet bijsturen

  1. Financieel gezond bedrijf

Doordat je werkt met een financieel plan en deze ook direct in cash uitvoert werk je dagelijks bewust aan een financieel gezond bedrijf. Je bepaalt vooraf waar je nu staat en waar je naartoe wilt en je werkt stapsgewijs naar deze doelen.

  1. Kennis van je cashflow

Jij wordt de echte CFO van je bedrijf. Doordat je zo bewust je geld aan het managen bent, groeit ook je kennis van de financiën, je gaat je bedrijf en de geldstromen beter begrijpen en zodoende ga je ook steeds sterker in je schoenen staan. Geen onzekerheid meer en geen slapeloze nachten. Jij bent in charge!

  1. Plezier met geld!!

Echt waar! Steeds weer hoor ik hoe leuk ondernemers het vinden om met Profit First te werken. Niemand vind het leuk om over  bonnetjes en btw te praten. Maar iedereen is dol op geld (Toch? Mag best hoor, is heel gezond :))

Wil jij ook meer uit je omzet halen?

Wil je meer weten over de methode, de vier basisprincipes en hoe het precies werkt? Kom naar de workshop. Tijdens deze praktische en toegankelijke workshop ervaar je de methode en zal je zeker een paar gouden inzichten hebben.

button_workshop-profit-first-6

moneyhabits

moneyhabits

Eigenaar at MoneyHabits
Beril Kutluer is Financial Controller en eigenaar van MoneyHabits. Haar missie is de grip op en het inzicht in financiën van ambitieuze ondernemers te vergroten en te verbeteren. Met de juiste kennis en tools kan elke ondernemer snel en gericht sturen op cash. Focus op groei met grip op uitgaven.
moneyhabits